Panoráma röntgen

Panoráma röntgen gyorsan, és biztonságosan.

JELENTKEZZEN BE MOST!

Panoráma röntgen

A panoráma röntgen az Ön fogairól készült felvétel, amelyet a szájüregi állapotának értékelésére használunk. Ezeknél a modern készülékeknél alacsony a röntgensugárzás, melynek segítségével sikerülhet azonosítani a problémákat, például a szuvasodást, és az egyéb csont-és fogágybetegségeket

Hogyan működik a panoráma röntgen?

A panoráma röntgen folyamata nagyon hasonló a hagyományos fogászati röntgenfelvételekéhez. A vizsgálat során egy érzékelőt helyezünk be az Ön szájába, amely segít a fogakról készült képek rögzítésében. A készülék rögzíti a képeket, majd azonnal kivetíti azokat egy képernyőre, hogy megtekinthessük azokat.

Hívjon minket még ma, és jelentkezzen be díjmentes konzultációnkra!

Mire használják a fogászati röntgensugarakat?

A röntgenfelvételen nemcsak a fog szájvizsgálat során egyébként is látható részét elemezzük, hanem a gyökerek hegyétől kezdve a fogíny alatti csontokig mindent. Ezek a röntgenfelvételek segítenek bennünket abban, hogy diagnosztizálni tudjuk a megbúvó vagy konkrét tüneteket, amelyekkel Ön esetleg szembesül.

 

A röntgenfelvételen keresztül kiszűrhető állapotok az egyszerű szuvasodástól és a szuvasodás mértékétől kezdve a fogínybetegségekig, csontvesztésig, cisztákig, tályogokig és egyéb, korán észlelhető tünetekig terjednek. Segítségével azt is képesek vagyunk megállapítani, hogy hány bölcsességfog van jelen, illetve láthatjuk a hiányzó, bedőlt vagy fekvő  fogakat. Ezek elengedhetetlen feltételei a gyorsabb és hatékonyabb ellátásnak.

Hogyan működik a fogászati röntgenfelvétel?

A röntgenfelvételek úgy készülnek, hogy egy harapólemezt helyezünk a fogai közé, és egy támasztékot helyezünk az arca mindkét oldalára. A röntgenfelvétel készítése során a készülék körbefordul a feje körül, s így egy teljes képet kapunk a szájüregről. Ez a röntgenfelvétel megmutatja a teljes alsó felső fogsort, beleértve az állkapocscsontokat és az arcüregek területeit is, így alkalmas lehet az állkapocs rendellenességek felismerésére is.

 

A röntgensugarak biztonságosak, és alacsony szintű sugárzást bocsátanak ki. A kockázat kiküszöbölése érdekében ólomkötényt használunk, amely eltakarja a testét. Ezeket az óvintézkedéseket a kockázatok csökkentése érdekében tesszük. A röntgen gyors és fájdalommentes, és legfeljebb néhány percet vesz igénybe az Ön idejéből. Az előnyök azonban egy életen át tarthatnak.

Felkészülés a panoráma röntgenre

A fogászati röntgenfelvételek nem igényelnek különösebb előkészületet. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy fogat mos a találkozó előtt. Ez higiénikusabb környezetet teremt a számunkra is.

 

Fogászati rendelőnkben gyorsan, és biztonságosan készítheti el röntgen felvételeit. Keressen minket bizalommal!

Pácienseink, akik már ellátogattak hozzánk

Nagyon ajánlom! Nagyon sokszor szorongok a fogorvoshoz járástól. Az első látogatás után teljesen átértékeltem mindent. Krisztáék csodálatosak voltak. Kényelmesen éreztem magam, és a kezelési terv alapján is korrekt árat kaptam. 

Nagy Nikolett

5/5

Dr. Csathó Krisztina, és kollégái profik ez nem kérdés. A beavatkozás során minden kérdésemre választ kaptam. A bölcsesség fog eltávolítás gördülékenyen ment, szinte meg sem éreztem! Ilyen egy megbízható csapat.

Tolcsvai János

5/5

Mit is mondhatnék… több mint 10 éve járok Csathó doktornőhöz. Soha nem csalódtam a munkájában. Alaposan, és lelkiismeretesen végzi a munkáját. 

Szabó Márk

5/5

Egészséges, ragyogó fog többé nem álom!

Kérdése van? Töltse ki űrlapunkat, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!