Megelőző fogászati kezelések

Előzze meg időben a problémát!

JELENTKEZZEN BE MOST!

Megelőző fogászati kezelések

A megelőző fogászati ellátás magában foglalja a páciens által a szájbetegségek megelőzése és az egészséges mosoly élethosszig tartó megőrzése érdekében tett intézkedéseket. Ezek közé tartozik a napi fogmosás fluorid tartalmú fogkrémmel, a fogselyem használata és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres szájüregi vizsgálatok és professzionális tisztítások beiktatása. A megelőző fogászati kezelések fontos szerepet játszanak a szájüreg általános egészségi állapotának megőrzésében.

Hívjon minket még ma, és jelentkezzen be díjmentes konzultációnkra!

Mely szolgáltatások minősülnek megelőző fogászatnak?

A megelőző fogászat magába foglalja a fogorvos és dentálhigiénikus által nyújtott szolgáltatásokat, amelyek célja, hogy csökkentse a szájüregi betegségek kialakulásának valószínűségét, amiknek a kezelése költségesebb lehet, és kellemetlenségekkel járhat. A szájüregi problémák jeleinek korai felismerése érdekében igénybe vett diagnosztikai szolgáltatások, többek között:

Fogkőeltávolítás

A szájhigiénés kezelés alapja a fogak megtisztítása a lerakódott lepedéktől és fogkőtől. Ennek során a vízhűtéssel kombinált ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet. A kezelés után az érdesen maradt fogfelszínen a fogkő gyorsabban kiújulhat, ezért ajánljuk az ún. Air brush polírozást is, melynek során a fogak felszínét újra “simává” varázsoljuk. A kezelés általában fájdalommentes, de ha Ön fognyaki érzékenységre, vagy fájdalomra panaszkodik, akkor érzéstelenítő alkalmazásával biztosítjuk a fájdalommentességet a beavatkozás teljes időtartama alatt.

Szájhigiénés tanácsadás

A szájhigiénés kezelés utolsó lépése az egyénre szabott tanácsadás. Részletesen átbeszéljük Önnel azokat a teendőket, amelyekkel megelőzhető, késleltethető a plakk lerakódása, a fogkőképződés. Fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk Önnek a szájápolási lépések helyes alkalmazását és számos, hasznos információval lássuk el a megfelelő eszközök, valamint termékek használatát illetően is.

Barázdazárás

Az őrlőfogak tekintetében a fogszuvasodás a mély barázdákból indul ki, ahol nagyon könnyen megtapadnak a baktériumok, és még igen alapos, kifinomult fogmosási technikával is szinte lehetetlen azokat eltávolítani. A barázdazárás gyerekkorban a legeredményesebb, és már az első maradó őrlőfogak áttörésétől (6-7 éves kor) alkalmazható. Természetesen felnőttkorban is elvégezhető, ép fogak esetében. A barázdazárás biztonságos és fájdalommentes (nincs fúrás, nincs foganyag veszteség), és mindössze pár percet vesz igénybe.

A megelőző fogászati kezelések lehetővé teszik számunkra, hogy figyelemmel kísérjük az Ön szájüregének állapotát, az egészséges szokások kialakításának elősegítésével. A különböző kezelési szolgáltatások révén pedig igyekszünk megelőzni az új betegségek kialakulását, ill. időben észrevenni a szájüregi problémák jeleit. Ez elegendő időt biztosít számunkra a probléma felismerésére, kezelésére és visszafordítására.

A rendszeres fogorvosi ellenőrzés során végzett szájüregi vizsgálat alkalmával ellenőrizzük fogazatának állapotát, felfedezve esetlegesen a szuvasodás vagy ínybetegség jeleit, a fogak rendellenes kopását, a rágással kapcsolatos problémákat, lágyrész-betegségeket (netalán rosszindulatú elváltozást) és egyebeket. Ezt a vizsgálatot általában professzionális tisztítás követi, szükség esetén tömőanyag és fluorid alkalmazásával együtt, hogy biztosítsuk az egészséges fogazatot és szájhigiénét.  

A megelőző fogászati kezeléseket nem szabad figyelmen kívül hagyni! A fogorvos rendszeres felkeresése, és ezáltal a szájüregi problémák megelőzése segíthet az általános egészség és jólét megőrzésében. Az életkor előrehaladtával időt, pénzt és esetleges kellemetlenségeket takaríthat meg a súlyos fogászati betegségek elkerülése révén.

Pácienseink, akik már ellátogattak hozzánk

Nagyon ajánlom! Nagyon sokszor szorongok a fogorvoshoz járástól. Az első látogatás után teljesen átértékeltem mindent. Krisztáék csodálatosak voltak. Kényelmesen éreztem magam, és a kezelési terv alapján is korrekt árat kaptam. 

Nagy Nikolett

5/5

Dr. Csathó Krisztina, és kollégái profik ez nem kérdés. A beavatkozás során minden kérdésemre választ kaptam. A bölcsességfog eltávolítás gördülékenyen ment, szinte meg sem éreztem! Ilyen egy megbízható csapat.

Tolcsvai János

5/5

Mit is mondhatnék… több mint 10 éve járok Csathó doktornőhöz. Soha nem csalódtam a munkájában. Alaposan, és lelkiismeretesen végzi a munkáját. 

Szabó Márk

5/5

Egészséges, ragyogó fog többé nem álom!

Kérdése van? Töltse ki űrlapunkat, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!