Gyermekfogászat

A legkisebbekre is gondolunk.

JELENTKEZZEN BE MOST!

Gyermekfogászat

Fogszakorvosként tudjuk, hogy szakmánk nem tartozik a legnépszerűbbek közé főleg a kisgyermekek körében. Viszont fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól “hozzászokjanak” a fogorvosi rendelő látványához, és ne féljenek a kezelésektől. 

 

Alapvető tevékenységünk a gyógyítás, de a megelőzés és a nevelés is nagyon fontos, különösen a gyermekek esetében. Részletes tájékoztatást nyújtunk számukra is, csökkentve a fogászati kezeléstől való stresszt és félelmet. Ez a gyermekfogászatban elemi fontosságú

Hívjon minket még ma, és jelentkezzen be díjmentes konzultációnkra!

A figyelem és gyengédség elengedhetetlen

A gyermekfogászat nem különbözik a felnőtt fogászattól, mégis a kezelések és beavatkozások nagyobb figyelmet igényelnek. Nem elég a beteg fogakat kezelni, hanem figyelni kell a gyermekek minden mozdulatára, valamint a megfelelő (néha túlbiztosított) érzéstelenítésre is.  A gyermekek esetében célunk az eredeti fogak megtartása (megmentése) és védelme. A gyermekfogászati kezelések során alkalmazott anyagok biztonságosak, és a lehetséges allergéneket időben, a fogászati konzultáció során felmérjük.

Ön tudta?

Gyermek szájhigiénés nevelés

A szájápolást nem lehet elég korán kezdeni! Már a csecsemő fogatlan szájüregét, ínyét is naponta többször ki lehet törölni tiszta textilanyaggal (vászonkendő, textilpelenka, gézlap). A szájhigiénés nevelést pedig már az első tejfog megjelenésekor el kell elkezdeni, és ilyenkor érdemes felvenni velünk a kapcsolatot! Ez egy nagyon fontos találkozás, mert gyermeke pozitív visszajelzést kap a fogorvosi rendelőkről és a fogászatról. Részletes tájékoztatást nyújtunk a gyermekek fogápolásának tudnivalóiról. 2 éves korára az összes tejfog megjelenik, ezért fel kell készülnie a helyes higiéniai gyakorlatra.

A gyermekek fogápolása

A gyermekek számára is javasoljuk a 6 havonta történő fogászati kezelést.  Mivel a tejfogak szuvasodási folyamata nagyon gyors, a rendszeres fogászati szűrés nagyon fontos. Gyermekfogorvosaink teljes körű vizsgálatot végeznek. Ellenőrzik a fogak állapotát, és a rendellenességeket, betegségeket felismerve időben megoldási javaslatokat tesznek mind a szülők, mind a gyermekek számára.

 

Ha Ön hosszú távon szeretné megőrizni gyermekei fogainak egészségét, szakembereink humánus és gyermekközpontú partnerei lesznek. Látogasson el hozzánk bizalommal!

Pácienseink, akik már ellátogattak hozzánk

Nagyon ajánlom! Nagyon sokszor szorongok a fogorvoshoz járástól. Az első látogatás után teljesen átértékeltem mindent. Krisztáék csodálatosak voltak. Kényelmesen éreztem magam, és a kezelési terv alapján is korrekt árat kaptam. 

Nagy Nikolett

5/5

Dr. Csathó Krisztina, és kollégái profik ez nem kérdés. A beavatkozás során minden kérdésemre választ kaptam. A bölcsesség fog eltávolítás gördülékenyen ment, szinte meg sem éreztem! Ilyen egy megbízható csapat.

Tolcsvai János

5/5

Mit is mondhatnék… több mint 10 éve járok Csathó doktornőhöz. Soha nem csalódtam a munkájában. Alaposan, és lelkiismeretesen végzi a munkáját. 

Szabó Márk

5/5

Egészséges, ragyogó fog többé nem álom!

Kérdése van? Töltse ki űrlapunkat, és mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!